Malatya DSYB İlk Düveleri Dağıttı

Malatya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından, birlik üyelerine 219 baş ithal sığır dağıtıldı.
10:25
  • 804

Projenin ilk hayvanlarının dağıtılması ile ilgili yapılan bilgilendirme toplantısına, İl Müdürümüz Sayın Ali SELVİ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şevket BAŞYİĞİT, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Fevzi ÇİÇEK, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul ÖZDEMİR, Battalgazi ve Yeşilyurt Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri A.Turan AYDOĞAN ve Ramazan ÖZERDEM, Birlik Başkanları , Ziraat Bankası temsilcisi ve üreticiler katıldı.


Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya ülkelerinden ithal edilen Simental gebe düveleri birlik tarafından 22 üreticiye 10’ar baş olmak üzere dağıttıklarını belirten Malatya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Ergül GÜNAYDIN, düveleri alan yetiştiricilerin 5 yıl vadeyle ve faizsiz olarak ödeme yapacaklarını ifade ederek, “Damızlık Birliği olarak, genetik vasfı yüksek olan sığırların ilimize ve ülkemize katkı sağlayacağını düşündük ve birlik üyelerimize böyle bir hizmet verelim istedik, bu amaca yönelik hizmetlerimiz devam edecektir. Üreticilerimize ve ülke ekonomisinde hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra söz alan İl Müdürümüz Sayın Ali SELVİ ise, “Birliğimizin proje üreterek ilk aşamada 22 üreticimize 10’ar adet gebe düve dağıtması bizleri sevindirmiştir. Bu projenin devamı olarak 4000 civarında düvenin üreticilerimize dağıtılacak olması, Malatya hayvancılığı için çok önemlidir. İlimizde son üç yılda 120.000 olan büyükbaş hayvan varlığımız, 140.000’e çıkmıştır. Hayvan varlığımızın artmasında Bakanlığımızın DAP Projeleri ve TKDK kurumumuzun desteklemeleri önemli rol almaktadır. Malatya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Kurumumuz ve Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin birlikte hareket ederek kurmaya çalıştığı hayvancılık OSB (Organize Sanayi Bölgesi) kısa zamanda hayata geçecek inşallah. Son aşamalara gelindi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimiz tarafından dağıtılan düvelerin üreticilerimize hayırlı olmasını, getirtilecek diğer parti düvelerin de hem ilimiz, hem de ülkemiz ekonomisine katkılar sunacağını temenni ediyorum” dedi.