Malatya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergül Günaydın, Birliğin temel amacının, üstün verimli hayvanların yetiştirilmesi olduğunu belirterek "Önsoy kütüğü ve soy kütüğüne ait işletmelerin verim kayıtlarının tutulması, suni tohumlama hizmetlerinin yürütülmesi, üye ihtiyaçlarının temin tedariki için hayvansal üretimin ve ürünlerin, yem katkı maddeleri, kesif ve kaba yem ihtiyaçlarının temini, yem bitkisi tohumlarının temini, ilimizde mevcut olan hayvan varlığının kayıt altına alınarak ıslahını sağlamaktır” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Özellikle ilimizin ekonomik anlamda geliştirilmesi için dönem dönem bir takım etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu düzenlemiş olduğumuz fuarımızda bu kapsamda ilimizin tarımının geliştirilmesi için özellikle teknolojik anlamda gelişen gelişmelerde üreticilerimizi haberdar kılmak ve Malatya ekonomisine artı değer katmak için düzenliyoruz. Ben il dışından gerek ilimizden katılan katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum.”
Malatya Tarım İl Müdürü Ali Selvi de, Bakanlığın tarladan sofraya kadar tarımsal üretimin her aşamasında hibe destekleri verdiğini belirterek şöyle konuştu: "2014 yılında tarım sektörüne 10 milyar TL’si hibe desteği ödenmiştir. Bunun 3 milyar TL’si hayvancılık destekleridir. Son 10 yılda tarım destekleri içerisinde hayvancılığa ayrılan pay yüzde 4’lerden yüzde 30’lara çıkarılmıştır. 2014 yılında Malatya çiftçimize toplam 74 milyon TL’si hibe desteği ödenmiştir. Bunun 16 milyon TL’si hayvancılık destekleridir. İlimizde 300 bin küçükbaş, 135 bin büyükbaş hayvan bulunmaktadır.”
Yarışma sonunda, Yazıhan’dan katılan Şaban Karakoç'un buzağısı birinci oldu. İkinciliği 2 numaralı kulak küpesi ile Battalgazi’den katılan Eyüp Kılıç'ın buzağısı aldı. Üçüncü, 7 numaralı kulak küpesi ile Yeşilyurt’tan katılan Önder Öztaş'ın buzağısı oldu. Dereceye giren buzağıların sahiplerine çeşitli hediyeler verildi.